De koppeling met PIM en WordPress

Geplaatst op 08 oktober 2019 Hester

WordPress is een veelgebruikt type software voor B2B websites. Het is eenvoudig in het gebruik en toch heeft het veel mogelijkheden. WordPress kan prima worden aangesloten op een PIM-systeem. In dit artikel wordt meer verteld over deze koppeling.

Wat is WordPress?

WordPress: het is een bekende naam als het om weblog-software gaat. Het wordt dan ook veel gebruikt voor websites. Het wordt daarbij niet alleen ingezet voor particulier gebruik. Het is ook zeker geschikt voor bedrijfswebsites. Binnen de B2B wordt het ingezet voor webshops. Van onze partners gebruiken De Ridder Packaging en Autonamics bijvoorbeeld WordPress-Woo. 

WordPress is eindeloos aan te passen met verschillende thema’s en plug-ins. Daardoor kan het precies worden ingericht op de manier die past bij de webshop en het bedrijf. WordPress is een goede keuze als er niet al te veel producten in de webshop staan. Voor meer complexere data is Magento aan te raden.

Koppeling WordPress en PIM

Met een PIM-systeem haalt u het meeste uit uw website en webshop. Het is onvoldoende om alleen een koppeling met een ERP-systeem te hebben. Waarom dat zo is kunt u hier lezen. WordPress is uitstekend te koppelen met een PIM-systeem.

Deze koppeling met WordPress wordt eenmalig gelegd. Dat is een technische handeling. Als de koppeling eenmaal gelegd is, hoeft u hier niets meer aan te doen. Vanaf dat moment vindt er automatisch synchronisatie van gegevens plaats. Dit kan ingesteld worden op ieder willekeurig tijdstip. Het is handig om dit ‘s nachts te laten gebeuren. Bij WordPress worden cronjobs gebruikt. Hierdoor is altijd de meest actuele informatie op de website te zien.

WordPress en Greedybean

De koppeling tussen WordPress en het Greedybean PIM-systeem is al vele malen succesvol gerealiseerd. Greedybean heeft als voordeel dat attributen makkelijk zijn te koppelen. Gegevens worden op overzichtelijke wijze geïmporteerd. Vervolgens worden deze gegevens gedeeld met WordPress en eventuele andere programma’s. Ervaar ook het gemak van Greedybean! Vraag vandaag nog een demo aan of neem contact op met onze experts