De koppeling met PIM en Magento

Geplaatst op 08 oktober 2019 Hester

Magento is een veelgebruikt platform voor B2B websites. En met reden: het is een veelzijdig type software. Magento kan uitstekend worden aangesloten op een PIM-systeem. In dit artikel wordt deze koppeling verder uitgelicht.

Magento: wat is het?

First things first. Wat is Magento? Het is een veelgebruikte type software voor websites. Binnen de B2B wordt het veel gebruikt voor webshops. Magento is verkrijgbaar in verschillende edities. Van onze partners gebruikt Steelworks bijvoorbeeld Magento 2.3 API. 

Magento is eindeloos aan te passen. Het kan precies worden ingericht op de manier die past bij de webshop en het bedrijf. Magento is vooral een goede keuze als er veel producten in de webshop staan. Het is berekent op complexe data. Een van de voordelen van Magento is dat het ingesteld is op UTF-8. Hierdoor kunnen alle tekens worden gelezen. Het resultaat: geen foutmeldingen op de website! 

Koppeling Magento en PIM

Een koppeling tussen uw website en een PIM-systeem is belangrijk voor het optimaal functioneren van de website. Een koppeling met enkel een ERP-systeem is eigenlijk onvoldoende. De redenen hiervoor kunt u lezen in dit artikel. Magento is uitstekend te koppelen met een PIM-systeem.

Deze koppeling met Magento wordt eenmalig gelegd. Dat is een technische handeling. Als de koppeling eenmaal gelegd is, hoeft u hier niets meer aan te doen. Vanaf dat moment vindt er automatisch synchronisatie van gegevens plaats. Dit kan ingesteld worden op ieder willekeurig tijdstip. Het is handig om dit ‘s nachts te laten gebeuren. Bij Magento worden cronjobs gebruikt. Hierdoor is altijd de meest actuele informatie op de website te zien.

Magento en Greedybean

De koppeling tussen Magento en het Greedybean PIM-systeem is al vele malen succesvol gerealiseerd. Greedybean heeft als voordeel dat attributen makkelijk zijn te koppelen. Gegevens worden op overzichtelijke wijze geïmporteerd. Vervolgens worden deze gegevens gedeeld met Magento en eventuele andere programma’s. Ervaar ook het gemak van Greedybean! Vraag vandaag nog een demo aan of neem contact op met onze experts