ETIM-classificatie bij uw PIM-systeem

Geplaatst op 23 oktober 2020

Greedybean is meer dan een losstaand PIM-systeem. Want naast dat ons PIM-systeem gemakkelijk te koppelen is aan een ERP-systeem en verschillende webshopsoftware, hebben wij nu ook ETIM in ons systeem weten te integreren. In dit artikel vertellen we u alles over deze uitzonderlijke integratie.

Wat is ETIM?

ETIM is een internationaal classificeringssysteem voor producten uit de bouw-, maritieme- en installatiesector. Het systeem structureert productdata en maakt deze makkelijk uitwisselbaar. Voor elk product is er een aparte ETIM-classificatie, waarbij het product in een productklasse wordt geplaatst en wordt voorzien van kenmerken en kernwaarden, zoals type, kleur en maat. Het grote voordeel hierbij is datakwaliteit.

Het classificatiesysteem biedt gestructureerde, kwalitatieve productinformatie, iets waar steeds meer behoefte aan is in de B2B-wereld. ETIM is een internationaal erkend systeem, waarbij iedere classificatie en ieder kenmerk een unieke code krijgt. De codes voor een kenmerk zijn in iedere taal hetzelfde, waardoor producten internationaal uitwisselbaar zijn.

Allshoes trapt af

Onze klant Allshoes is het eerste bedrijf dat gebruik maakt van onze ETIM-integratie. Speciaal voor deze werkschoenenspecialist hebben we ETIM-classificaties ontwikkeld voor veiligheidsschoenen en inlegzolen. Dit hebben we gedaan via Ketenstandaard, de Nederlandse partij voor ETIM. Naast Allshoes zelf kunnen nu ook andere partijen gebruik maken van deze classificatie, om zo hun werkschoenen te verwerken.

Is ETIM geschikt voor uw webshop?

Het ETIM-systeem is bij uitstek geschikt voor bedrijven met meerdere kanalen (bijvoorbeeld een eigen webshop en gebruik van 2BA). Voor feed-marketing is ETIM ook een interessante koppeling. Dankzij de classificaties kan de productinformatie namelijk zo volledig mogelijk worden overgenomen op bijvoorbeeld Amazon of Bol.com.

Wilt u ook uw productdata zo efficiënt mogelijk bewerken met ons Greedybean PIM-systeem en eenvoudig koppelen met andere software? Vraag vandaag nog een demo aan of neem contact op met onze experts!