Greedy Bean: macht over productdata.
Het unieke B2B PIM-systeem

Wat is een PIM Systeem?


Het PIM-systeem (Product Informatie Management-systeem) stelt fabrikanten en producenten in staat productdata te creëren en beheren. Het systeem zorgt bovendien dat deze data snel en eenvoudig kan worden gedistribueerd aan de wederverkopers zodat deze data kan worden gepubliceerd in 3den webwinkels, online en print publicaties. Het resultaat is macht over de gepubliceerde content, voeden van de kanalen en het ontzorgen van de verkoop en marketing partners. En dat fabrikanten die macht in handen willen hebben is niet vreemd. Fabrikanten hebben immers belang bij correcte productdata. En de wederverkopers met multi-brand proposities temeer. Het verklaart de vraag naar Business to Business PIM-systemen.

Hoe werkt Greedy Bean?


Greedy Bean bevat verschillende typen content (per product): productomschrijvingen en specificaties, video- en beeldmateriaal en soms zelfs complete handleidingen en gebruiksaanwijzingen. Het PIM-systeem structureert deze content en maakt dat koppelingen met andere systemen gemaakt kunnen worden. Productspecificaties, afbeeldingen en andere content kunnen automatisch in de webshop worden geüpload.

Voordelen van het automatiseren van productdata


Het automatiseren van productdata levert een aantal voordelen op. Het risico op fouten wordt een stuk kleiner: het aantal handelingen dat nodig is om de content op de website te plaatsen is minimaal. Het aanbrengen van eventuele wijzigen vindt centraal plaats; dat garandeert dat alle webshops over de meest actuele informatie beschikken.

Het voordeel voor de fabrikant

Het eerste voordeel voor de fabrikant is de correctheid van de productdata; alle resellers kunnen met het PIM-systeem over up-to-date content beschikken. Het aanpassen van de productdata vindt centraal plaats; dat scheelt de fabrikant de nodige extra communicatie met de verschillende partners. Updates over producten en –beschrijvingen hoeven niet meer per e-mail te worden verzonden in enorme Excel-bestanden.

Het voordeel voor de resellers

Het voordeel voor de resellers is helder: up-to-date productdata en aanvullende content zijn direct beschikbaar. Webshops hebben niet allemaal de (financiële) middelen om deze content zelf te produceren. Het schrijven van een enkele productomschrijving is misschien niet zo’n probleem, maar wat als een webwinkel duizenden producten in het assortiment heeft?

Het PIM-systeem en marketingcommunicatie


Het PIM-systeem en het automatiseren van productdata bieden een aantal voordelen op het gebied van marketing en communicatie. Fabrikant en reseller zijn beiden verzekerd van correcte en kwalitatieve productdata. Het wordt voor de fabrikant ook interessanter om de resellers van productdata én aanvullende content te voorzien; de kosten worden immers terugverdient door een netwerk van resellers. Het produceren van content is een kostbare zaak. En dan hebben we het niet alleen over het inhuren van een copywriter en een eventuele vertaler. Content is meer dan alleen tekst; video- en beeldmateriaal zijn de nieuwe content-standaard. Zeker in webwinkels. Het rendement van deze marketinginspanningen? Reken maar uit hoeveel extra omzet 100 webwinkels voor een fabrikant kunnen genereren.

Fabrikanten krijgen met de sterke opkomst van het PIM-systeem de macht over hun merk weer (een beetje) terug, maar de fabrikant moet ook een super-marketing-machine zijn: resellers kiezen voor een partner die hun problemen begrijpt én weet op te lossen.

Het PIM-systeem en Customer Relationship Management


Het onderhouden van relaties met de verschillende partners (dealers en resellers) is van levensbelang voor fabrikanten; deze verkoopkanalen vormen de levensaders van de onderneming. Hoe kan een systeem dat productinformatie beheert helpen om deze relaties te onderhouden? Het PIM-systeem stelt de leverancier in staat om voor zijn resellers te zorgen. PIM-as-a-service is een term die steeds vaker wordt gebruikt. Het is een mooie uitdrukking, die goed verwoordt wat het PIM-systeem in de praktijk kan betekenen.

Het inzetten van een PIM-systeem biedt cruciale voordelen voor zowel de fabrikant als de webwinkel, maar de eerste kritische geluiden zijn inmiddels ook te horen.

Zoekmachine-optimalisatie en duplicate content


Het kritische geluid richt zich vooral op zoekmachine-optimalisatie (SEO) en duplicate content. Hoe kunnen webwinkels beter scoren dan hun concurrenten wanneer de productdata en aanvullende content identiek zijn? Het antwoord is: de indeling van de pagina en het optimaliseren van de website (snelheid etc.). Overigens kunnen webwinkels kiezen welke content ze daadwerkelijk op hun website plaatsen; sommige webwinkels zullen meer van de aangeboden content gebruiken dan anderen. En nu het marketingbudget van de fabrikant zo’n enorm rendement kan genereren, staat de deur open voor het creëren van een ruimer aanbod aan content. 100% unieke content zullen we in de wereld van webwinkels trouwens nooit vinden; producten en specificaties zijn nu eenmaal niet te veranderen.

ERP versus PIM


ERP systemen zijn per definitie niet gebouwd als PIM (en PIM’s ook niet als ERP). Zij hebben een eigen primaire functie. Maatwerk toepassen in een applicatie om die geschikt te maken voor een doel waar het eigenlijk niet voor is, is vaak kostbaar en niet schaalbaar noch toekomst-proof. Klant, prijs (en klant specifieke prijs), voorraad informatie en orders komen doorgaans wel uit het ERP systeem als E-commerce gevoed moet worden, waar die informatie ook leidend is. Greedy Bean vormt de onafhankelijke waarheid als het gaat om productinformatie; dat betekent dat dit de primaire locatie is waar u productinformatie bijhoudt, optimaliseert en verrijkt. Hierbij gaat het om afbeeldingen, meta omschrijvingen, teksten, iconen, technische specificatiesheets, veiligheidsbladen, kenmerken etc. Lees meer over de 10 voordelen van de inzet van Greedy Bean.

Kom in contact met ons